Érkeznek a vízilabda-válogatottak

A hét végén, vasárnap délben a váradi olimpiai méretű, Ioan Alexandrescu Uszodában kezdődik a vízilabda olimpiai kvalifikációs torna. Négy ötkarikás részvételt biztosító helyről döntenek.

Vasárnaptól két hatos csoportban tizenkét vízilabda-válogatott méri össze erejét és tudását az osztályozó torna első szakaszában. Az A csoportban Brazília, Görögország, Kazahsztán, Oroszország, Románia és Szlovákia, a B csoportban Irán, Kanada, Macedónia, Mexikó, Németország és Olaszország küzd a csoportelsőségek megszerzéséért, amelyek egyenes ágon biztosítják az olimpiai részvételt, míg a második és harmadik helyezettek keresztbejátszással döntik el a másik két pekingi repülőjegy sorsát. Lejátsszák a helyosztó mérkőzéseket is: az első helyezettek, valamint az A2–B3, illetve a B2–A3 mérkőzések győztesei játsszák az elődöntőket. A nyertesek a döntőben, a vesztesek a kisdöntőben találkoznak.

Érkeznek a csapatok

Pekingben, az olimpiai vízilabdatornán eddig Kína, Magyarország, Horvátország, Szerbia, Spanyolország, Ausztrália, Montenegró és az Egyesült Államok válogatottja a résztvevő. A váradi osztályozó tizenkét indulója közül négyen kapcsolódnak majd hozzájuk, és az egyik legtávolabbról érkező legénység, a brazil nyitja meg ma az érkezők sorát, és péntekkel bezárólag megérkezik másik hét válogatott is. Szombatra halasztotta érkezését a szintén távoli Mexikó, de a majdnem szomszéd Macedónia is csak holnapután jön.

A mérkőzések március 2. és 9. között naponta 13 órától 21 óráig zajlanak majd, s egy belépőjegy (amivel tetszés szerint aznap minden összecsapás megtekinthető!) ára öt lej lesz. A Vlad Hagiu vezette román egység, amelyben öt váradi játékos (Bonca, Kádár, Dunca, R. Georgescu és Baidoc) is helyet kap, vasárnap 19 órai kezdettel játssza első meccsét Szlovákia ellen.

Szántó Sándor