Épített kincsek vására

Épített kincsek vására
Romániában 1994-ben jelentek meg az első hőszigetelt ablakok, nálunk fele termoplán ablakoknak nevezi a népség, katonaság.

Azóta eltelt 13 év és a zéróról ma már évente euró milliárdos tételben adnak el ebből a típusú nyílás zárokból. Évi növekedési ütem 15%. Utolérvén a kenyérre és sörre kiadott pénzek nagyságrendjét. Ha megnézzük az építkezés ütemét, láthatjuk, hogy ez a tendencia egyelőre növekvő irányt mutat. Ebből a szempontból nem közömbös az a négyes vásár, amely Kolozsváron az Expo Transilvania keretén belül 2007. október 3-7 között nyílik meg. A kiállítási terület 1800 négyzetméter, több mint száz cég közöttük nagyváradi-bihari (öt) mutatja be termékeit. IX. alkalommal Expo Casa- Florex a lakásépítkezéssel, berendezéssel kapcsolatos rendkívül széles igényeket is kielégítő ajánlataival hívja föl magára a látogatók figyelmét. A második alkalommal megrendezett Faţada termopan széleskörű alkalmazását mutatja be. A kiállítás újdonságának számit az első alkalommal megrendezésre kerülő Imobiliara, az ingatlan piaci kínálatok tárházát foglalja magába.
Ioan Avram , az Expo Transilvania igazgatója beszámolt arról, hogy nyugaton, Németországban és Olaszországban, csak most kezdődnek el a vásárrendező cégek magánosítása. Ennek is köszönhető az, hogy nagy az érdeklődés az iránt hogyan működtetik a már magánkézben levő vásárrendezésekre, szakosodott cégeket.
A virág kiállítást leszámítva, a többi három kiállításon rengeteg újdonságot ismerhet meg a látogató. Lévén a kiállítás nemzetközi, olyan újdonságokat mutatnak be melyek hazánkban nem ismertek. Szimpóziumon a kiállítás második napján, lakásvásárlás buktatóit, előnyeit ismertetik.

Csomafáy Ferenc