Élhettek jogaikkal

Szatmárnémeti – Az európai parlamenti választások kapcsán nemcsak a kijelölt szavazókörzetekben adhatták le voksukat az állampolgárok, hanem mozgóurnákat vittek ki azoknak a személyeknek, akik különböző okok miatt nem tudtak elmenni szavazni. Ilyen szavazóurnát vittek el a kórházakba is, ahol az ágyhoz kötött vagy beutalt betegek adhatták le voksaikat az EP–képviselőjelöltekre.

Egy másik mozgóurnát a Szatmár megyei börtönben is felállítottak azoknak a fogvatartottaknak a számára, akik még élhetnek szavazati jogukkal. A börtönben összesen 38 fogvatartott élt a szavazati jogával. Azok a személyek, akik nem találták nevüket a szavazólistákon,  pótlistán adhatták le voksaikat, ugyanúgy, mint azok az állampolgárok, akik átutazóban voltak megyénkben, de szerettek volna élni szavazati jogukkal.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter