Élete első tornagyőzelme

Élete első tornagyőzelme
Raisa Oprea a múlt héten Zilahon megnyerte élete első tenisztornáját. Mellette további váradi teniszezők vetélkednek a napokban különböző eseményeken.

Számos váradi tehetséges teniszező „palánta” versengett a múlt héten, vagy vetélkedik a napokban különböző besorolású hazai, illetve nemzetközi seregszemléken. Eddigi legszebb eredményét érte el például a múlt héten Raisa Alexandra Oprea (Nagyváradi Sănătatea, edző: Răzvan Andrei), aki megnyerte a Zilahon megrendezett, Ion |iriac nevével fémjelzett eseményt a 10 éves lányok kategóriájában, elhódítva sportpályafutása első hazai tornagyőzelméért járó érmet.

Budapesten jártak

Anderkó György edző vezetésével három váradi teniszező Budapesten a 16 éves sportolók részére kiírt ETA-versenyen lépett salakra. A harmadik kategóriába sorolt megmérettetésen Radu Zmaranda aratta a legnagyobb sikert: párjával, a magyar Balla Péterrel az oldalán a férfi páros elődöntőjébe jutott. Egyéniben Victor Bodiuţ a második körben kapott ki a torna első számú kiemeltjétől, s szintén ebben a szakaszban mondott búcsút Zmaranda is. Sergiu Găinarunak eddig sem sikerült elkerülnie, ugyanis a torna második számú kiemeltje már az első fordulóban legyőzte őt. A három említett versenyző hétfő óta egy második kategóriás ETA-versenyen szerepelnek Mamaián, majd a balşi tornán ragadnak ütőt.