Életben tartott ezüstremények

Életben tartott ezüstremények
A második helyen zárt a karting–bajnokság kézdivásárhelyi futamának mini kategóriájában a Szatmárnémeti Go Kart Team 10 éves pilótája, Vajda „Kisbajnok” Andrei (képünkön), ezzel – egy fordulóval a vége előtt – öt pontra csökkent a hátránya az összetettben második helyen tanyázó pilótával szemben.

„Nyilvánvaló, hogy az eredménynek is örülünk. Másrészt azt is sikernek könyveljük el, hogy legyőztünk egy olyan csapatot, amelynek műszaki személyzetét szakképzet olaszországi szerelők alkotják” – mondta lapunknak a szatmári csapat műszaki vezetője, Vajda „Bajnok” Zsolt, a pilóta édesapja.
A szombati időmérő edzés után egyébként a második rajtpozíciót szerezte meg a „Kisbajnok”, az első vasárnapi futam végén pedig a harmadiknak intették le. A második futamon viszont, nagyon szoros verseny végén, a második helyre jött be, így az összesített eredmény alapján a második helyez zárta az 5. fordulót.
Vajda Andrei egyébként jövő hét szerdán rajthoz áll Sienában egy olasz bajnoki futamon is, majd augusztus 29–én a Parilla gyári csapat pilótájaként a World Series Karting nevet viselő széria–világbajnokság első fordulójában fog versenyezni.