Élelmiszert osztottak a nyugdíjasoknak

Élelmiszert osztottak a nyugdíjasoknak
Nagyvárad – A nemrég ünnepelt Idősek Világnapja alkalmából a Bihar Megyei Nyugdíjasok Egyesülete csütörtökön élelmiszercsomagokat osztott tagjai számára a Dunărea/Sal Ferenc utcában található székhelyen.

Az alapélelmiszereket – olajat, rizset, cukrot, pástétomot, és levestésztát – tartalmazó csomagokat 10 és 12 óra között vehették át a nyugdíjasok, de 11 után már szinte minden jogosult kézhez kapta azt.

 Az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy egy óra alatt összesen 87-en vették át a pakkot, melynek tartalmát a cukor kivételével a befizetett tagdíjakból vásárolt meg az egyesület. Egyúttal azok számára, akik nem vettek részt a múlthéten szervezett ruhaosztáson lehetővé tették, hogy válogassanak a megmaradt ruhanemük között. Néhány nyugdíjastól érdeklődve megtudtuk, hogy az élelmiszerosztás rendben zajlott le. Nem volt tolakodás, mindenki türelemmel várta ki a sorát. Az egyik hölgy elmondta, hogy nem volt mindig így, régebben nagyobb volt a türelmetlenkedés. Egyre kevesebben fizetik be a havi tagdíjat, pedig nem egy nagy összegről van szó. Mivel csak azok kaphatnak élelmiszercsomagot, akik naprakészen állnak a tagdíjakkal, így csökkent a jogosultak száma is.

Mészáros Tímea