Élelmiszersegélyt kapnak

Szatmár megye — Az államilag garantált bruttó jövedelemmel rendelkezők, az állami gondozásban lévők valamint a mezőgazdasági nyugdíjasok az év végig élemikszersegélyt kapnak.

Cukorból és búzalisztből álló élelmiszersegélyt fognak kapni az év végéig az államilag garantált bruttó jövedelemmel rendelkezők, az állami gondozásban lévők valamint a mezőgazdasági nyugdíjasok. Az élelmiszersegélyeket az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból finanszírozzák, egy országos rászorulókat segítő program keretében. Romániának országos szinten nem kevesebb mint 24,2 millió eurót utaltak ki az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból, hogy beszerezzék a szükséges élelmiszereket a rászorulóknak. A program keretében, Szatmár megyében körülbelül 20 ezer hátrányos helyzetben lévő személy kap majd cukrot és búzalisztet.

A programmal kapcsolatosan csütörtökön tartott videokonferenciát Daniel Ciolos, mezőgazdasági miniszter. A konferenciát követően Pataki Csaba és Octavian Lazin alprefektusok, valamint a Szatmár megyei Tanács alelnöke Adrian Stef egy megyei bizottságot hoztak létre, melynek tagja lesz a Mezőgazdasági Igazgatóság valamint az APIA egy–egy képviselője. Ez a bizottság fogja eldönteni, hogy ki jogosúlt az élelmiszertámogatásra, valamint azt hogy hol fogják raktározni az élemiszereket. Szintén a bizottság felelőssége lesz eljuttani a segélyt a megfelelő helyre.