Éhen halt egy ausztrál kislány

Éhen halt egy ausztrál kislány
Éhen halt egy hétéves ausztrál kislány annak ellenére, hogy a családfigyelő szolgálat emberei előtt nem volt ismeretlen a gyerek, jelentette szerdán több ausztrál újság is.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki Ausztráliában, és az ügy kapcsán több vizsgálatot is indítottak a hatóságok.
Hogyan halhatott éhen a kislány? – tette fel a kérdést címében több, az esetről beszámoló ausztrál lap is. A hétéves Shellay Ward-ot a szülei szombaton találták élettelenül az ágyában. A halottkémi vizsgálat eredményei szerint a mindössze kilenc kilogramm súlyú lány dehidratáció és éhezés áldozata lett.


Az apa a Daily Telegraph című lapnak nyilatkozva tagadta, hogy lányuk éhezett volna, sürgetve a hatóságokat: segítsenek megtalálni, mitől halt meg gyermeke. A rendőrség hétfőn több órán keresztül hallgatta ki az apát, de végül nem emeltek ellene vádat.


New South Wales állam kormányfője értetlenkedésének adott hangot, azzal kapcsolatban: hogyan halhatott éhen egy gyerek egy modern, jóléti államban. A különböző hatóságok több vizsgálatot is indítottak annak kiderítésére, hogy miként fordulhatott elő a haláleset egy olyan családban, amit az állami családvédő szolgálat munkatársai felügyeltek.