2% az adóból, 100% emberségből!

Szatmár megye – A Szatmárnémeti Caritas Szervezet ismét útjára indítja „2% az adóból, 100% emberségből!” című kampányát. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki 2007–ben a Szatmárnémeti Caritas Szervezetet támogatta adója 2%-ával.

Az összegyűlt 11 389 RON–t a Szervezet által nyújtott szolgáltatások fejlesztésére fordítják, hogy ezáltal minél szélesebb körben és magasabb színvonalon támogathassák a hozzánk forduló rászorulókat. A szervezet 18 éve dolgozik a rászorulókért Szatmár és Máramaros megyékben. Évente több ezer gyermek, idős ember, sérült és szociálisan rászoruló részesül a szervezet által nyújtott szociális szolgáltatásokban. Az 571/2003–as törvény 57–es és 84–es cikkelye alapján minden adófizető állampolgárnak jogában áll, hogy személyi jövedelemadója 2%–ával támogasson egy civil szervezetet, ezáltal pedig a közösségében élő rászorulókat. Ha érdeklődik, vagy eldöntötte, hogy a Szatmárnémeti Caritas Szervezet által szeretné támogatni az Ön közösségében élő rászoruló embertársait, töltse ki a szükséges formanyomtatványt (230 – Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual) a személyes adataival és a Szatmárnémeti Caritas Szervezet azonosítási adataival (Denumire entitate nonprofit: Organizaţia Caritas Satu Mare Cod de identificare fiscală al entităţii nonprofit: RO 4960929 Cont bancar (IBAN):  RO80WBAN2511000031600093).

A formanyomtatványt két példányban kell kitölteni, az egyik a felajánlónál marad, a másikat pedig el kell juttatni az illető lakhelyéhez tartozó adóhatóságnak. Azok az adófizetők, akiknek fizetésük mellett más jövedelemforrásaik is vannak, egy másik formanyomtatványt kell hogy kitöltsenek (formularul 200 – Declaraţie specială privind veniturile realizate în anul 2005), amelyet az adóhatóság küld el az illető hivatalosan nyilvántartott lakcímére. A felajánlások leadásának végső határideje 2008. május 15. 2% az adóból, 100% emberségből! Éljen Ön is törvény adta lehetőségével és támogassa személyi jövedelemadója 2%-ával az Ön közösségében élő rászorulókat! Segítsünk együtt! – így szól a Szatmárnémeti Caritas Szervezet lakossághoz intézett felhívása.