Átveszik a referendumra vonatkozó szavazólapokat

Nagyvárad - A Mircea Ghitea prefektus, Măduţa Doina, a referendumért felelős Megyei Választási Iroda elnöke, Botea Nadia, az EP- választások lebonyolításáért felelős Megyei Választási Iroda helyettes vezetője és a Csendőrség képviselőjéből álló küldöttség Bukarestbe utazik.

Mindez abból a célból történik, hogy átvegyék azokat a referendumra vonatkozó szavazólapokat, melyek Bihar megyét illetik, a “votat” feliratot tartalmazó pecséteket, a személyi igazolványok hátára ragasztott öntapadós matricákat, valamint azokat a saját felelősségre kitöltött nyomtatványokat, amelyekre azon személyek neve fog felkerülni, akik különlistán szavaznak majd a november 25-i választásokon.

Összesen 554.974 Bihar megyei szavazólapról van szó, melyek olyan mechanikusan megszámlált csomagokban lesznek elhelyezve, melyek közül mindegyik 800 darab szavazólapot fog tartalmazni. A lepecsételt csomagok tartalmai véletlenszerűen lesznek ellenőrizve, és abban az esetben, ha a megyében történő felbontáskor negatív különbség mutatkozik a szavazólapok száma és az eredeti összeg között, mindezt jelezni kell az illetékes hatóságnál.