Áttérnek az új rendszerre

Szatmárnémeti — Július 16–tól a sofőrvizsgán Szatmárnémetiben is számítógépen fognak elméletből vizsgázni a leendő autóvezetők. Egyszerre tíz vizsgázó teheti majd próbára tudását.

Néhány héttel ezelőtt az Arges megyében történt jogosítvány–hamisítási botránytól volt hangos a sajtó. Valószínűleg, ezért sűgették országszerte a számítógépes rendeszerben való vizsgáztatás bevezetését. A szakemberek szerint, ez egy bombabiztos módszer arra, hogy kizárják a csalás.

Szerdán már Szatmárnémetiben is számítógépen vizsgáznak a leendő sofőrök. Valószínűleg, nem kis bonyodalmat okoz majd, hogy egyszerre csak tízen tudnak majd számítógép elé ülni. A hagyományos, tesztkitöltős rendszerben is jópár órán át tartott a vizsgáztatás, amikor egyszerre körülbelül 60–an jutottak be a terembe, így három–négy turnusban mindenki sorrakerülhetett, legalábbis a téli hónapokban. Nyaranta akár meg is duplázódhat az egy napon vizsgázók száma.

A elméleti vizsga helyszíne is módosul, ugyanis eddig az I. C. Bratianu Szállítási és Telekommunikációs Iskolaközpont egyik földszinti termében folyt a vizsgáztatás. Az elméleti vizsga a Petőfi utca 49 szám alatt lévő teremben fog zajlani, minden nap reggel 9 órától.