Átszervezik a szerkezeti felépítést

Nagyvárad – Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere bejelentette: át akarja alakítani a Polgármesteri Hivatal szerkezeti felépítését (organigrama), még pedig két lépcsőben. Először júliusban terjeszti a Helyi Tanács elé az új változatot, másodjára az év végén.

Mint mondta jelenleg a Polgármesteri Hivatalnak és a hozzá tartozó vállalatoknak összesen 962 alkalmazottja van a 138 betöltettlen hely mellett. Ezen belül a Polgármesteri Hivatalban 343-an dolgoznak, miközben az organigráma 402 személy számára biztosít helyet. Bolojan soknak találja a létszámot, és első lépésben az átszervezések következtében 10 százalékos leépítést akar megvalósítani, azért, hogy az emberek leterheltsége és az ezzel járó kiadások arányban legyenek.

Ami a vezetőséget illeti a polgármester továbbra is a főépítész hivatalát koordinálja, Gheorge Carp alpolgármester a műszaki igazgatóságot, míg Biró Rozália alpolgármester a gazdasági igazgatóságot. A polgármester javasolni fogja, hogy a pénzügyi igazgatóság újra a Polgármesteri Hivatal keretében tevékenykedjen, de elemezni fogják azt is, hogy esetleg az ASCO és az Ingatlanügyi Igazgatóság is „térjen vissza” a Polgármesteri Hivatalhoz. Mindenképpen csökken majd a komunikációs részleg munkatársainak a száma. Ezt Ilie Bolojan azzal indokolta, hogy megszüntetik a városháza újságát, helyette a helyhatósági határozatokat a Bihar Megyei Tanács hivatalos közlönyében jelentetik meg, ami jelentős megtakarítást jelent majd a Polgármesteri Hivatalnak.