Átadták Margittán a sportcsarnokot

Átadták Margittán a sportcsarnokot
Bihar megye – Margitta abban a szerencsés helyzetben van, hogy november 16-án birtokba vehette második sportcsarnokát. A főgimnázium melletti csarnok nagyobb és modernebb elődjénél.

A lelátón 150 ülőhely van, a terem klímaberendezéssel van ellátva, az öltözők, a mosdók a legmodernebb követelményeknek tesznek eleget. Ez az első intézmény a városban, melynek mellékhelyiségei fel vannak szerelve a mozgássérülteknek szükséges kellékekkel. Természetesen a csarnok is akadálymentes számukra. Az épület egyik bejárata a gimnáziumra néz, lehetőséget adva a diákok gyors bevonulására. A pályán biztosítva van a játék kézilabda, kosárlabda, röplabda és tenisz számára. Az átalakítási lehetőség részben automatizált. A csarnok minden szempontból megfelel a testnevelési órák követelményeinek. Végre a diákok európai körülmények között tornázhatnak. Mérete és felszereltsége megfelel az országos versenyek szabványának, mely által lehetőséget ad sportrendezvények lebonyolítására. Remélhetőleg az új létesítmény felpörgeti a város sportéletét, mely a múltban megyei, sőt országos hírnévnek örvendett. Erre a szakemberek ígéretet tettek. Az átadáson jelen volt Cseke Attila kormányfőtitkár-helyettes, Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, Pocsaly Zoltán polgármester, Dorel Talpo§ alpolgármester, a Helyi Tanács Tanügyi, sport- és kulturális bizottságából Árkosi Antal és Szőke Ferenc tanácsosok, Marcel Sas, a főgimnázium igazgatója, valamint a kivitelező képviselői.

Tele lesz a lelátó

Cseke Attila megelégedéssel beszélt a csarnokról. Gyermekkorában nem volt ilyen modern terem, mégis eredményeket értek el a margittaiak. Reményét fejezte ki, hogy rövid időn belül meglesznek a kiemelkedő eredmények, és akkor mindig tele lesz a lelátó. „Ez a terem nem a polgármesteré, nem a tanácsosoké, hanem a közösségé. Mi mindnyájan értük dolgozunk.” Szabó Ödön sok örömet és sikeres sportszereplést kívánt. Gratulált a Polgármesteri Hivatalnak és a Helyi Tanácsnak az elért eredményhez. „Jó lenne, ha még több polgármester lenne jelen, hogy láthassa ezt a szép épületet, és érezze, mi mindent tudunk együtt elérni.” Marcel Sas hangsúlyozta, hogy neki mint sporttanárnak nem egy egyszerű épület, hanem létfontosságú intézmény. Elhozta az átadásra a sportszakosztályt, amely talán a legjobban várta ezt a napot. Ígérte, jó gazdaként kezeli az épületet.

Margittai Ferenc