Átadásra került Csíkszentmártonban a földgáz-vezeték

Átadásra került Csíkszentmártonban a földgáz-vezeték
Hargita megye – Az eseményen résztvett a község polgármestere Gergely András, a Hargita Gáz Rt képviselete, a csekefalvi és szentmártoni közbirtokosságok vezetői, községi tanácsosok, Borboly Csaba a Hargita Megye Tanácsának alelnöke és több községi lakos is.

A polgármester beszédében elmondta, hogy ma már a községben egyre több házban korszerűen lehet élni, az alapvető életfeltételek biztosításra kerülnek, ugyanakkor köszönetet mondott azoknak akik hozzájárultak ahhoz, hogy a községben az alcsíki térségben harmadikként, elindulhatott a vezetékes, föld-gáz szolgáltatás.

Az alelnök beszédében kitért arra, hogy a mai napon átadott rendszer kiépítését egy hosszú történet és sok-sok apró siker előzte meg, amelyek a térségi összefogás eredményeként és az RMDSZ országos segítségével lehetővé tették az ilyen és hasonló fejlesztéseket. Egyetlen példaként az RMDSZ közbirtokosságokért vívott harcát említette meg, hisz konkrétan Csíkszentmárton esetében, ha a közbirtokosságok nem lettek volna, akkor a lakosság a vezeték kiépítéséhez szükséges önrészt nem tudta volna kifizetni.
A beruházás értéke 8,5 milliárd régi lej érték.