Árvíz Máramaros megyében

Árvíz Máramaros megyében
Máramaros megye – Eddig 72 települést érintett Máramaros és Suceava megyékben az árvíz. Jelenleg is narancssárga kód van érvényben a Tisza, a Visó és az Iza teljes hosszán.

Hétvégén az Országos Meteorológiai Intézet szerint további esőzések várhatóak, ezért a legnehezebb helyzetben Máramaros megye lakossága lesz, a Tisza, a Visó és az Iza teljes hossza mentén.

Az esőzések várhatóan Ukrajna felé távolodnak, amely azt jelenti, hogy a legnehezebb helyzetben a Tisza mentén élők lesznek, ahol már így is nehéz a helyzet.

Az első áradásokat Borsáról és Felső Visóról jelentették, ahol csütörtök este a Visó kilépett a medréből az egész napos, igen erős esőzés következtében.

Gönczi István, a veszélyhelyzetek Máramaros megyei bizottságának elnöke elmondta, hogy a tűzoltóság és a települések önkéntes tűzoltói jelenleg is dolgoznak azon, hogy a veszélyben lévő településeknél homokzsákokkal erősítsék meg a töltéseket.


Kapcsolódó cikk:

  • Elöntött gazdaságok Szatmár megyében
  •      0Hozzászólás

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    Még 1000 karakter

    A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .