Árokba borult a rakomány

Árokba borult a rakomány
Bihar megye – Csak idő kérdése minden ősszel, mikor borul be egy–egy cukorrépával túlterhelt teherautó az árokba, vagy „szalad túl” a kanyaron az Értarcsa–Ottomány–Éradony útkereszteződésben.

Szombat délben is hasonló eset következett be: a máramarosi rendszámú, Tarcsa felől érkező kamion a nem megfelelően megválasztott sebesség, és a megengedettnél nagyobb terhelés miatt, amint arról a féknyomok is árulkodtak, az éles kanyarban áttért a menetirány szerinti ellentétes sávba. A kabint egy fa állította meg, a rakomány pedig az árokba fordult a megbicsaklott raktérből. Személyi sérülés nem történt, de mindez csak a gondviselésnek köszönhető. Egyrészt, mert a kabin kibírta az ütközést, megóvva a sofőrt, másrészt a forgalmas úton éppen nem járt más.

El lehet képzelni, mi történik, ha történetesen egy „védtelen” személyautó érkezik az adott pillanatban a helyszínre, amely a kamionnak ütközik, esetleg ráborul a sok mázsányi rakomány… Nyílt titok, hogy cukorrépás monstrumok a közlekedési szabályok garmadáját hágják át, viszont „felsőbb érdekeket” szolgálnak, így csak imádkozhatunk, hogy a képen láthatónál ne történjen tragikusabb baleset!

Rencz Csaba