Áram és víz nélkül

Szatmárnémeti — „Megoldást kell találni a szatmrázsadányiak problémáira” — nyilatkozta Kereskényi Gábor alpolgármester.

Éveken át a megyeszékhely egyik legelhanyagoltabb városrésze volt Szatmárzsadány, azonban az utóbbi néhány évben fejlődésnek indult, a víz– és csatornaházlózat kiépítése most van folyamatban.

Pénteken délelőtt Szatmárzsadányba látogatott Kereskényi Gábor és Albu Adrian Szatmárnémeti alpolgármesterei, hogy számba vegyék a városhoz tartozó „lakónegyed” problémáit. A szatmárzsadányiakat Sarkozi Gheorghe képviseli Szatmárnémeti tanácsban, aki az alpolgármesterek terepszemléje során bemutatta a városrész felújított művelődési házát, melyet tavaly adtak át. Sarkozi ezen kívül bemutatta a romák által lakott településrészt, az iskolát, valamint a felújításra váró futballpályát. Az alporgármesterek megtekintették a folyamatban lévő víz– és csatornahálózat kiépítési munkálatokat is.

Rendőrörs és rendelő

 „Nem számítottam arra, hogy 2008–ban egy városhoz tartozó településen él négyszáz lakos áram és vízellátás nélkül. Az ő problémáikra is megoldást kell találnunk, hisz olyan személyekről van szó, akik szeretnék és képesek is lennének a költségek fizetésére” — nyilatkozta a terepszemle után Kereskényi. Az alpolgármesterek ugyanakkor ígéretet tettek arra, hogy elemezni fogják egy rendőrőrs és egy orvosi rendelő kialakításának és megfelelő személyzettel való ellátásának lehetőségét. Valóban sok minden történt Zsadányban az elmúlt négy évben, ha 1990–től 2004–ig szintén érdekelte volna a városvezetést ez a városrész, már sokkal jobb körülmények lennének — tett hozzá Kereskényi.