Áradások Máramarosban, egy áldozattal

Áradások Máramarosban, egy áldozattal
Máramaros megye - A péntek éjjel nagy mennyiségben hullott csapadék miatt eddig mintegy 50 ház került víz alá, miután a Viseu folyó kilépett medréből. Borsán egy 60 éves férfi meghallt, valószínüleg a hirtelen jött árhullám sodorta el és megfulladt.

Borsa polgármestre, Remus Stetco a Mediafax kérdésére elmondta, hogy az esőzések miatt a Viseu folyó kilépett medréből, ennek következtében több mint 50 ház és jelentős számú mezőgazdasági terület került víz alá. Több lakóház is elszigetelődött, mivel az utakat víz borítja.

Áradások Szucsáván is

Szucsáván meggyengültek az árvízvédelmi töltések, így a Szucsáva víze elárasztotta Itcani lakónegyedet. Veszélybe került a Itcani-i híd is, melyet lezártak a teherszállító gépjárművek elől és korlátozták a személyszállító gépjárművek forgalmát is. Egész Szucsáva megyében árvízveszély áll fenn. Horodnic település környékén szintén meggyengült egy árvízvédelmi töltés, így több lakóházból is ki kellett telepíteni a lakosokat. Hasonló a helyzet a Putnán és Szucsevicán is, ahol eddig több tíz családot lakoltattak ki.