ERDON Helyi sport hírek

2008.10.20. 13:55

Réven versenyeztek az atléták

<p>Szombat délelőtt őszi futóversenyt rendeztek Réven. Az eseményen közel hatvan fiatal vett részt. A szervezők kérték, hogy a révi verseny helyet kapjon a jövő évi versenyévadban.</p>

A révi polgármesteri Hivatal, a helyi Tehnikai Kollégium és a Bihar Megyei Sportigazgatóság közös szervezésében több éves kihagyás után rendeztek ismét futóversenyt a Sebes- Körös menti településen. A szép őszi időt kihasználva  közel hatvan fiatal várt a helyi sportcsarnokban arra, hogy benevezhessen a versenyre. Az öt korcsoportban, 8-10, 11-12, 13-14, 15-16 és 17-19 évesek (külön fiúknak és külön lányoknak) részére kiirt megmérettetésre a település központjától a stadion felé vezető utcáján került sor, a helyi rendőrség felügyelete alatt, ezen az útszakaszon ugyanis a verseny idejére leállitották a forgalmat is. Különböző távokról, korcsoportonként inditották a versenyzőket, a befutó a futballpályánál volt. Miután minden versenyző célba ért, a sportcsarnokban eredményhirdetésre, majd a dijak átadására került sor.

Oklevelek, pénznyeremény

„Megköszönöm minden fiatalnak azt, hogy időt szakitott és kijött a rendezvényünkre. Külön köszönet a Bihar Megyei Sportigazgatóságnak, hogy oklevelekkel, trófeákkal támogatták a rendezvényt, valamint a révi önkormányzatnak, amelyik minden kategória első három helyezettjét pénzjutalomban részesitette” – mondta Hasas János, révi alpolgármester, a verseny egyik fő szervezője, aki egyetemi évei alatt a Kolozsvári Universitatea maratonfutó csapatának a tagja volt. A Megyei Sportigazgatóság nevében Vancea Pál, karate- világbajnok gratulált a résztvevőknek, majd a legjobbak átvehették dijaikat. A szervezőktől megtudtuk, hogy a helyi polgármesteri hivatal kérte a Megyei Sportigazgatóságot, hogy a következő évre tervezett versenyévadban helyett kapjon egy tavaszi és egy őszi futóverseny is Réven.

alc.Eredmények

A futóverseny hivatalos eredménylistája, 8-10 éves fiúk: 1. Manuel Gavriluţ, 2. Ionuţ Domocoş, 3. Rareş; 11-12 évesek: 1. Hasas Roland, 2. Dan Remus, 3. Marius Gavriluţ; 13-14 évesek: 1. Cosmin Damian, 2. Dan Ţinc, 3. Hasas Ruben; 15-16 évesek: 1. Dănuţ Lăcătuş, 2. Bogdan Gubics, 3. Alaxandru Fora. Lányok, 8-10 évesek: 1. Ioana Liuţ; 11-12 évesek: 1. Halász Noémi, 2. Florentina Gale, 3. Dorina Iancu; 13-14 évesek: 1. Carmen Schiop, 2. Denisa Olaru; 17-19 évesek: 1. Morafcsik Ágnes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!