Állásbörze az Autonetnél

Szatmárnémeti — Pénteken állásbörzét szervez a szatmárnémeti Autonet, így megrendezésre kerül megyénk első magáncég által szervezett allásbörzéje. Több mint száz munkahellyel várják az érdeklődőket.

Tegnap sajtótájékoztató keretében jelentette be Lieb Mihály, az Autonet vezérigazgatója, hogy pénteken állásbörzét szerveznek a cég székhelyénél délután 14 órai kezdettel, az Aurel Vlaicu sugárút 78 szám alatt. A rendezvényre közép és felsőfokú tanulmányokkal rendelkező érdeklődőket várnak, több mint száz üres munkahely betöltésére. A betöltendő munkahelyek igen változatosak. Egyebek között, számítástechnikai szakemberek, logisztikai illetve fejlesztési szakemberek jelentkezését várják. „A mi cégünk lehetőséget biztosít arra, hogy a jó szakemberek itthon, Szatmáron is építhessenek szakmai karrier”— szögezte le Lieb.

A cég több kint 600 alkalmazottal rendelkezik az ország határain belül illetve a határokon túl. A cégvezetés nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottak szakmai fejlődésére és idegennyelv tanulásra, így a cég munkatársai évente több tréningen és kurzuson is részt vesznek. Főleg angol és német nyelvtudásra kell szert tenniük munkatársainknak — szögezte le Lieb igazgató.

Példát mutatni

A Szatmár Megyei Munkaerő–foglalkoztatási Ügynökség az elmúlt héten állásbörzét szervezett, melyen több százan érdeklődtek betöltendő munkahelyek iránt. Ezzen az állásbörzén az Autonet munkatársai is jelen voltak, azonban a cégvezetés jobbnak látja, ha a leendő alkalmazottak személyesen is találkoznak a cég munkatársaival, valamint betekintést nyernek a munkafolyamatokatba is.

„Az állásbörze egyben jó példa is lesz a többi szatmári cég számára” — tette hozzá az igazgató.