17-es busz megállója

17-es busz megállója
Információink szerint állampolgári kezdeményezésre eddig több mi 300 aláírás gyűlt össze annak érdekében, hogy helyezzék vissza a Körös áruház mellé a 17-es buszjáratnak a térfelújítási munkálatok megkezdése előtt a Petőfi-park mellé áthelyezett megállóját.

Csuzi István, a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezérigazgatója a Bihari Naplónak ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: ez nem lehetséges, mivel az említett útszakaszon szinten állandóan nagy forgalom, dugók alakulnak ki, ha pedig még ráadásul meg is állna ott egy busz, csak még jobban akadályoztatva lenne a közlekedés. Hozzátette: a Petőfi-park melletti megálló pedig különben is csupán 157 méterre van a megszüntetettől, az egészségügyi intézményt pedig villamossal is meg lehet közelíteni.

Megjegyezte azonban, hogy „dolgoznak a témán”, és ez ügyben beadvánnyal fordultak a Polgármesteri Hivatalhoz, melynek a közlekedési szakbizottsága fog dönteni, valószínűleg január folyamán. Az egyik változat az lenne, hogy valahol a volt Pénzügyi Palota parkolója környékén létesítsenek egy megállóhelyet, a másik variáns pedig az volna, hogy valahol az Enescu/Ritoók Zsigmond utca és a Magheru/Sztaroveszky utca kereszteződése közelében, az Apicola előtt.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .