163,712 millió lejt különítettek el a referendum költségeire

163,712 millió lejt különítettek el a referendum költségeire
Október 6-án és 7-én 7 és 21 óra között zajlik majd a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló népszavazás – nyilatkozta Nelu Barbu kormányszóvivő a keddi rendkívüli kormányülés után, amelyen a kabinet elfogadta a referendum megszervezésének részleteiről rendelkező jogszabályokat.

A szavazóknak a következő kérdésre kell majd igennel vagy nemmel válaszolniuk: “Egyetért-e a Románia alkotmányát módosító törvénnyel a parlament által elfogadott formában?”.

A Dăncilă-kabinet a népszavazás megszervezéséről szóló sürgősségi rendeletet és két határozatot fogadott el keddi ülésén. Ezekben többek között leszögezik, hogy augusztus 6-án és 7-én 7 és 21 óra között zajlik majd a referendum, amelynek megszervezésére 163,712 millió lejt különítettek el.

A népszavazás napjain külföldön tartózkodó román állampolgárok a diplomáciai képviseleteken és a külföldi román kulturális intézetek székhelyén kialakítandó szavazókörzeteknél voksolhatnak. Az érintett országok illetékes hatóságainak beleegyezésével a külügyminisztérium ezeken a helyszíneken kívül is rendezhet be szavazókörzeteket – mondta Nelu Barbu.

www.agerpres.ro