162 szórakozóhelyet ellenőriztek az elmúlt éjjel belügyminiszériumi csoportok; 203.000 lej értékben róttak ki büntetéseket

Akt.:
Carmen Dan belügyminiszter
Carmen Dan belügyminiszter
Szombatról vasárnapra virradóan országszerte 160 szórakozóhelyet ellenőriztek a tűzoltók és a Belügyminisztérium képviselői, akik 118 bírságot róttak ki több mint 200.000 lej összértékben – tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a Sürgősségi Főfelügyelőség (IGSU) .

Carmen Dan belügyminiszter szombat este rendelte el a megelőző jellegű szigorított ellenőrzéseket olyan helyiségeknél, ahol nagyszámú közönséget vonzó rendezvények zajlanak.

Az IGSU tájékoztatása szerint a szombatról vasárnapra virradó éjszaka 162 klubot és szórakozóhelyet vizsgáltak meg a belügyminisztériumi szakértőcsoportok, amelyek 118 bírságot róttak ki a tűzvédelmi szabályzat be nem tartása miatt, összesen 203.000 lej értékben.

Az ellenőrző csoportok főként az elektromos hálózatokat, berendezéseket, a vészkijáratok láthatóvá tételét, a tűzoltó készülékek meglétét, a menekülési útvonalak feltüntetését, a tűzvédelmi engedélyeket vizsgálták meg.

A Belügyminisztérium rendelete értelmében a következő időszakban folytatódik a szórakozóhelyek szigorított ellenőrzése.

www.agerpres.ro