25 óra alatt sem sikerült eloltani a gyulafehérvári gyártüzet

Akt.:
25 óra alatt sem sikerült eloltani a gyulafehérvári gyártüzet
Huszonöt óra alatt sem sikerült eloltani a gyulafehérvári gyártüzet, vasárnap reggel még 30 tűzoltó dolgozott Románia legnagyobb fűszerüzemének romjai között.

 

Ovidiu Costea őrnagy, a Fehér Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség parancsnokhelyettese elmondta: szombaton napközben Fehér, Hunyad, Szeben és Maros megye nyolcvan altisztje és tisztje oltotta a tüzet, estére 30 helyi szakember maradt a munkát folytatni.

A tüzet 25 óra megfeszített munka után sem sikerült eloltani. ,,Ahogy egy földgyalu elnyom egy tetődarabot, alatta újra fellángol a tűz” – nyilatkozta Ovidiu Costea.

Kelet Európa legnagyobb fűszergyára semmisült meg egy szombati tűzvészben. A gyár mintegy 10.000 négyzetméteres, kétemeletes épülete gyakorlatilag porrá égett.

Adrian Guia ezredes, a Fehér Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) vezetője közölte: a gyárnak volt tűzvédelmi engedélye, az ISU legutóbb ősszel tartott ellenőrzést és ‘nem talált nagyobb hiányosságokat’.

Az ISU szakemberei a RO-alert rendszeren keresztül azt tanácsolták a gyulafehérváriaknak, hogy ha tehetik, maradjanak otthon és ne nyissanak ablakot, miután megváltozott a szél iránya és a sűrű füst a város fele terjed.

 

www.agerpres.ro