15 millióból korszerűsítik az UTA stadionját

15 millióból korszerűsítik az UTA stadionját
Arad – Nem sokkal kevesebb mint 15,5 millió lejt fordít Arad helyi tanácsa az UTA stadionjának korszerűsítésére. Növelni fogják a lelátók befogadóképességét, parkolót építenek, illetve 12 szobát építenek játékosok részére – írja a Mediafax hírügynökség.

A korszerűsítési munkálatokat még idén megkezdik, és várhatóan két év és kilenc hónap múlva fejezik be. 4000 új ülőhelyet alakítanak ki, így 12 ezer ülőhelyel rendelkezik majd a aradi labdarúgóstadion. Az új parkolót az északi bejáratnál építik, és 820 négyzetméteres lesz. Ugyanakkor tervbe van véve az éjjeli világítóberendezés felszerelése is. Ezt a projektet jövő év májusáig kivitelezni szeretnék.
Dékány Tibor, Arad alpolgármester úgy nyilatkozott, hogy hétfőre rendkivüli tanácsülést hívtak össze, hogy megoldást keressenek a labdarúgó–egyesület támogatására. „Mostanáig a helyi közigazgatás a sportbázis korszerűsítésén fáradozott, így próbáltunk hozzájárulni a helyi sportélet támogatásához. Eljött az ideje, hogy pénzügyileg is támogassuk a klubbokat” – jelentette ki Dékány.