15. Filmtettfeszt Magyar Filmszemle Nagyváradon is

15. Filmtettfeszt Magyar Filmszemle Nagyváradon is
A Filmtettfeszt szeptember 30-tól október 4-ig tart, idén először rekord számú, 12 városban. Kolozsváron kívül Nagyváradon, Székelyudvarhelyen, Nagyszebenben, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Nagybányán, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Besztercén, Zilahon és Aradon is hozzájuthatnak a mozinézők a legfrissebb magyar filmekhez.

Az idei programban összesen 9 egészestés játékfilm szerepel, köztük a Cannes-i Fesztivál Un Certain Regard-díját elhozó Fehér isten Mundruczó Kornél rendezésében, Ujj Mészáros Károly több fantasztikusfilm-fesztivált megjárt Liza, a rókatündérje, valamint egy közvélemény-kutatás szerint az év legjobban várt filmje Magyarországon, az Argo 2. A nagyjátékfilmeken és a versenyszekció tizenegy versenyfilmjén kívül hat dokumentumfilm és harminc rövidfilm került a programba.
Részletes, városokra és napokra lebontott program, valamint filmajánlók a fesztivál honlapján találhatók: http://www.filmtettfeszt.ro/, de nyomon követhetők a fejlemények a közösségi médián létrehozott oldalakon is.