14 kilogrammos karitatív giga tojás

14 kilogrammos karitatív giga tojás
A Körösök Vízügyi Igazgatóság az idén is részt vesz a Gigantikus Tojások elnevezésű karitatív akcióban, melyet a Pro Valoare Egyesület és a Lotus Center szervez meg évről évre.

2010-ben a tojás, mely az intézményt képviselte, víztározókat és tiszta medreket ábrázolt, más években újrahasznosított papír, ágak, fűrészpor és fátyol felhasználásával készült, az idén pedig a tojást egy megégett fatörzsből faragták ki, melyet a Körös partján találtak.
A tizennégy kilogrammos tojást egy 365 kilogrammos „fészekbe” helyezték el, a történetével pedig a bevásárlóközpontban ismerkedhetnek meg az érdeklődők. „Az idén a Gigantikus Tojás a szemetelés jelenségére igyekszik felhívni a figyelmet. Azt szeretnénk közvetíteni, hogy a környezetünk megóvása szoros kapcsolatban áll az egészségünk megóvásával, hiszen a tiszta vizek egészséget és fejlődést jelentenek minden közösség számára” – mondta Dorel Dume, az intézmény igazgatója. Az eddigi alkalmak során az intézmény több mint 27 ezer lejt gyűjtött össze karitatív célokra a tojások révén.