11 parlamenti képviselő részesül pénzbírságban igazolatlan hiányzásaik miatt

11 parlamenti képviselő részesül pénzbírságban igazolatlan hiányzásaik miatt
Tizenegy parlamenti képviselő részesül pénzbírságban a 2016 decemberében és az idei év januárjában felhalmozott igazolatlan hiányzásaik miatt. A képviselőház állandó bizottságának döntése szerint a képviselőknek a havi bruttó juttatásuk egy százalékát tartják vissza.

Az elmúlt év decemberében és idén januárban 11 képviselőnek volt igazolatlan hiányzása. A legtöbb hiányzást Manuel Costescu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője gyűjtötte össze, aki januárban 10 alkalommal nem vett részt a parlamenti üléseken, a szintén USR-s Cristina Iurişniţi öt, míg Ovidiu Raeţchi (Nemzeti Liberális Párt) hét alkalommal hiányzott a képviselőházból.

Ioana Bran képviselőházi titkár szerint a képviselőház házbizottsága keddi ülésének napirendi pontjai között szerepelt Cristian Ghinea USR képviselő átirata a parlamenti képviselők decemberi és januári hiányzásaira vonatkozóan.

A képviselők havi juttatásának egy százalékát tartják vissza, amennyiben nem tudnak elfogadható magyarázatot adni hiányzásaikra.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .