100 ezer látogató a thüringiai Árpád-házi Szent Erzsébet kiállításon

Minden idők legsikeresebb kiállítása Thüringiában az Árpád-házi Szent Erzsébet életét bemutató tárlat. A napokban köszöntötték a tárlat százezredik látogatóját.

A november 19-ig látható magyar vonatkozású kiállítás máris több látogatót vonzott, mint a Johann Sebastian Bach életművét bemutató tárlat 2000-ben.

A július 6-án nyílt kiállítás Szent Erzsébet életét mutatja be. A II. András magyar király lányaként 800 éve született Erzsébetet már gyermekkorában eljegyezték IV. Lajos thüringiai őrgróffal. Árpád-házi Szent Erzsébet rövid életének (24 évet élt) legnagyobb részét Wartburg várában töltötte. A tárlaton 350 darab kiállítási tárgy látható Erzsébet hagyatékából és életéről.

A kiállítás 100 ezredik látogatóját augusztus 28-án köszöntötték. A hölgy egyházközösségével az Erzsébet nyomdokain járó utazáson vesz részt. A németországi Thüringia és Hessen tartományokban egész évben megemlékezéseket tartanak a 800 éve született Erzsébet emlékére. Az Árpád-házi Szent Erzsébet életét bemutató kiállítás november 19-ig látogatható a németországi Wartburg várában.