1.000.000, ez már valami

airportcluj.ro
airportcluj.ro
A Kolozsvári „Avram Iancu” Nemzetközi Repülőtér, immár 5. alkalommal ünnepli meg azt az eseményt, hogy évente az egy- milliomodik utasát fogadja.

A 2015. szeptember 10.-én ezt a számot már elérte, mikor is a Tarom Bukarest- Kolozsvár járatán megérkezett az egy-milliomodik utas. Olănescu Ioanat a Kolozs Megyei Tanács, a Repülőtér, valamint a nagyszámban megjelent sajtó képviselői várták és köszöntötték. A szerencsés utas virágkosarat, valamint egy kétszemélyes repülőjegyet kapott, mellyel a Tarom útvonalain, Európa bármely pontjára repülhet. Virágkosarat kapott a 999.999. és az 1.000.001. utas is.
A Kolozsvári „Avram Iancu” Nemzetközi Repülőtér vezérigazgatója, David Ciceo köszöntő beszédében elmondta, immár az 5. alkalommal érik el az egy-milliomodik utas létszámot. Mindez az infrastruktúra és a Tarom vonalai bővítésének az eredménye. Az eljövendő tervek azt jelzik, hogy ebben az évben elérhetik az 1,4 millió utas létszámot.
David Ciceo azon örömét fejezte ki, hogy 2015 szeptember 10.-n megérkezett az 1.000.000. utas, ami fényesen bizonyítja a repülőtér korszerűsítésének eredményességét is. Köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ennek az ünnepségnek a megvalósulásához. Ugyanakkor kérte, továbbiakban is bízzanak a Tarom járatok biztonságában, vegyék igénybe a jövőben is a repülőtér szolgáltatásait.
Jelen pillanatban 11 országba 23 rendszeres repülőjáratot biztosítanak. A Tarom, Lufthansa, Wizz Air, Vueling társaságok továbbra is bővítik járataikat, számát. A közel jövőben három új repülőjárat lesz. Az Egyesült Arab Emirátusok, (Dubai, 2015 decemberében), Lengyelország (Varsó 2016. januárjában), Németország heti két járat Kolozsvár – Memmingen (München). Heti négy alkalommal 2016-ban Kolozsvár- Varsó.
Jövőre a Kolozsvári „Avram Iancu” Nemzetközi Repülőtér elérheti 1,6 millió utas forgalmat.
A kereset- kínálat törvénye szerint, ha az illetékesek képesek lépést tartani a lüktető élettel, akkor a szárnyaló események bizonyíthatják azt a fejlődést, amivel megfelelő módon öregbíthetnénk a város hírnevét. A hatalmas csarnokban levők láthatták azokat a csodálatos népviseleteket, melyekben a röptér alkalmazottainak egy csoportja, ez alkalommal, beöltözött, jelezvén, a nagyvilág nyitva van mindazok számára, akik megengedhetik maguknak ezt az utazási formát.

Csomafáy Ferenc