Csökkent a román ipari termelés

Csökkent a román ipari termelés
Az év első két hónapjában 0,5 százalékkal csökkent a román ipari termelés a tavalyi hasonló időszakhoz képest – közölte kedden a román országos statisztikai intézet.


A kitermelő iparban jegyezték a legnagyobb, 14,7 százalékos visszaesést, de a villamos, hőenergia és gáz termelés, illetve szolgáltatás is 5 százalékkal csökkent. Egyedül a feldolgozóipar nőtt 0,5 százalékkal.

Februárban éves összevetés szerint az ipari termelés 0,8 százalékkal nőtt, az idei januárhoz képest a növekedés 8,1 százalék volt.
Az év első két hónapjában az iparban tevékenykedő vállalatok árbevétele 2,2 százalékkal nőtt tavalyhoz viszonyítva.

A statisztikai intézet szintén kedden közölte az új ipari megrendelésekre vonatkozó adatokat. Januárban és februárban az új ipari megrendelések 2,5 százalékkal nőttek 2015 első két havához mérten.

Tavaly egész évben 2,7 százalékra lassult a román ipari termelés az előző évi 6,1 százalékos növekedés után.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter