„Piros–kék”–siker a Karácsony Kupán

Akt.:
A tornagyőztes Roş-Albaştrii csapat
A tornagyőztes Roş-Albaştrii csapat
A Roş-Albaştrii csapat nyerte az év végi legnagyobb pénzdíjas minilabdarúgó–tornáját, a Karácsony Kupát, amelyet a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai termében rendeztek 2011 utolsó napjain.

 

A Tempfli Imre által erősített csapat a Steaua ellen játszott a döntőben, a rendes játékidőben viszont nem született egy találat sem. A Románia legeredményesebb klubjának nevét viselő csapat részéről Bikfalvi Erik és Kótai Róbert hibázott a büntetőrúgásoknál, így a Roş-Albaştrii nyerte 3–1–re a finálét.

A győztescsapat kapusa, Florin Görbe egyébként egészen parádés teljesítmény nyújtva (összesen 1 gólt kapott hét mérkőzésen) a torna legjobbjának járó díjat érdemelte ki, a nagykárolyi Bikfalvi pedig kilenc találattal a gólkirályi címet kapta meg. Az élvonalbeli Steaua fiatal középpályása egyébként felajánlotta a díjjal járó pénzjutalmat egy tőle fiatalabb, és nehéz anyagi helyzetben levő családból származó labdarúgónak.

A Fair Play–díjat a Mike Company csapat érdemelte ki, ugyanis a torna mérkőzései során csupán tíz szabálytalanságot követtek el játékosaik, de egyszer sem kaptak sárga lapos figyelmeztetést.

Végeredmény: 1. Roş-Albaştrii, 2. Steaua, 3. Citadinia, 4. Sportul, 5–8. hely: Power, Soarelui, Mike Company, Botifarm.

A bajnokcsapat: Florin Görbe, Dobrai Raimond – kapusok; Alin Lung, Ionuţ Cozma, Rápos József, Vlad Maxim, Iaon Nemeş, Tempfli Imre, Călin Vădan, Marius Pop (Macho), Manuel Mureşan, Petru Costea, Németi Róbert, Alin Merce – mezőnyjátékosok.