„Háromkarikás” formában Edmonton előtt

Megőrízte veretlenségét a Világligában a román férfivízilabda válogatott, amely Törökország kétszeri, valamint Spanyolország legyőzését követően kedden Görögországot is a „víz alá nyomta”. Játéka azonban nem volt meggyőző…

 

A papírformának megfelelő kétszeri törökverés, valamint a spanyolok elleni diadal után a veretlenség megőrzését tűzte ki célul a román férfivízilabda válogatott a Világliga 4. fordulójában kedden vívott Görögország elleni mérkőzés előtt. Jelentjük!, a kitűzött célt teljesítették a fiúk, akik azonban – az áprilisban Edmontonban sorra kerülő olimpiai selejtezőre hangolva – csak „háromkarikás” formában játszottak a találkozó nyolcvan százalékában. Pedig sem a víz, sem a váradi uszoda légköre nem volt hűvösnek nevezhető, miután a félháznyi nézősereg meleg fogadtatásban részesítette a mérkőző feleket, mégis nehezen melegedtek bele a játékba a román fiúk, akik 3–3-ig tartották is az úszótempót a hellénekkel, ám a 3. negyed elején a vendégek már három góllal (3–6) vezettek.

 

Javulni kell

 

Szünet után egy mentálisan és fizikálisan is erősebb román alakulat szállt medencébe: Negrean, majd Cosmin Radu – előbb beállós, majd – távoli pókhálós góljainak köszönhetően nem csak egyenlíteni tudtak, hanem a negyedik játékrészben nyújtott parádés játéknak köszönhetően egy, már nem is remélt győzelmet sikerült megszerezni. A győzelem szép, örömre, sőt bizakodásra is okot adhat a kanadai olimpiai selejtező előtt, ahol ismét megmérkőznek a fiúk a görögökkel, de ott már sokkal nehezebb lesz, mint a Ioan Alexandrescu Uszoda nyújtotta „békés” környezetben.

Persze, a Világliga is folytatódik, a román nemzeti csapat még Görögországban és Spanyolországban is játszik egyet-egyet, viszont kit érdekel, ha nem lesz meg az első, továbbjutást érő hely, ha azt felcserélhetik egy olimpiai szerepléssel! Ehhez azonban még javulni kell, s Edmontonban legalább három meccsen olyan ötkarikás formát kell mutatni, mint tették azt Kádárék tegnap az utolsó negyedben.