Tilosban

2024.05.05. 13:06

Ismét terepjárókkal hajtottak be a természetvédelmi területre

Egyes turisták továbbra is terepjárókkal hajtanak be a természetvédelmi területekre, pedig ezt a törvény kifejezetten tiltja.

Fotó: Erdélyi-szigethegység Natúrpark

ERDON-összeállítás

Egy 22 terepjáróból álló konvojt állítottak meg múlt héten az Erdélyi-szigethegység Natúrpark munkatársai. A turisták éppen védett területen haladtak át járműveikkel. A lengyel rendszámú autókat a Galbena-völgyben tartóztatták fel, a sofőröket pedig igazoltatták. Mint elmondták két, szintén lengyelországi utazási iroda révén érkeztek az Erdélyi-szigethegységbe. Mivel a természetvédelmi park területére tilos behajtani terepjárókkal, a parkőrök egyenként 50.000 lejes pénzbírsággal sújtották a két külföldi céget, mivel nem tartották be a vonatkozó szabályokat, és sportrendezvényt szerveztek a natúrpark területén, a természetvédelmi terület kezelőinek tudta és hozzájárulása nélkül. 

Az Erdélyi-szigethegység Natúrpark vezetősége felhívást tett közzé, amelyben arra kérnek mindenkit, hogy jelentsenek minden, a természeti területeket károsító tevékenységet. A parkőröket a 0372-702.242-es telefonszámon (hétfőtől csütörtökig 8-16.30, pénteken 8-14 óra között) vagy az office@parcapuseni.ro e-mail címen lehet elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában